Wat zijn powderbrows? 

Powderbrow is een nieuwe techniek semi-permanente make up, waarbij we het poedereffect creëeren. De powerbrows worden machinaal geplaatst en toegepast door middel van een naald. 


De poedervulmethode bestaat uit het aanbrengen van duizenden kleine stipjes pigment, waardoor geleidelijk een vorm en kleur wordt opgebouwd. 

Powderbrows zorgen voor een heel natuurlijk resultaat, gezien de huid niet voor 100% verzadigd is met pigment. De voorkant van de wenkbrauw wordt lichter aangebracht dan aan het uiteinde van de wenkbrauw zodat dit heel natuurlijk overkomt. Dit is ideaal bij mensen die van nature weinig haar hebben aan het voorste gedeelte, of hun wenkbrauwen niet meer willen bijpoederen.


Waarom powderbrows? 

- Bij dunne wenkbrauwen door jaren verkeerde epilatie
- Bij assymetrische wenkbrauwen 
- Mooie, volle wenkbrauwen als resultaat 
- Nooit meer de wenkbrauwen poederen of bijtekenen 
- Mooie vorm als resultaat 
- Strak en natuurlijk resultaat 
- Indien je geen volle wenkbrauwen hebt 
- Creëert een open blik 
- Jonger ogend uiterlijk 
- Semi-permanent. Model en vorm is elk jaar opnieuw aan te passen.

 Hoe verloopt de behandeling?

- U mag gerust met make-up naar de afspraak komen, zodat ik kan zien hoe u zich gewoonlijk zelf opmaakt.
- Samen met elke klant wordt een toestemmingsformulier (of informed consent) ingevuld. Dit is een korte vragenlijst over uw gezondheid, om zeker te zijn dat uw behandeling correct en zonder enig risico verloopt. In enkele gevallen of bij bepaalde gezondheidsklachten is permanente make-up niet aangeraden, vandaar dat we steeds de mogelijkheden op voorhand bespreken met elke klant persoonlijk.
- De wenkbrauwen worden verdoofd. 

- We bespreken de wensen van de klant en tekenen de wenkbrauwen tot u tevreden bent. 
- We bekijken of de wenkbrauwen symmetrisch zijn. We kiezen de kleur die het best bij je haarkleur en huidskleur passen. 
- De wenkbrauwen worden voor de behandeling geëpileerd. 
- De behandeling wordt machinaal toegepast. Dit wordt beschouwd als niet pijnlijk. Doch, voor mensen met een lage pijngrens kan dit lastig zijn. 

Hoelang blijven powderbrows? 

De duurzaamheid van het pigment is gemiddeld 1 tot 2 jaar. Dit hangt af van huidtype en levenswijze. Veel zonnen of cosmetische behandelingen zorgen ervoor dat het pigment vlugger verdwijnt. 


Resultaten voor zeer vette tot normale huid : 10 tot 14 maand. 
Resultaten voor droge tot zeer droge huid : 16 tot 24 maand.

Wij raden aan om jaarlijks een touch up te laten doen. Dit verlengt de houdbaarheid. Bovendien kan je nog kleine aanpassingen doen aan de vorm, kleur of dikte van de wenkbrauw. 

Waar moet je op letten VOOR de behandeling?

- Twee weken voor de behandeling geen gezichtsbehandelingen toepassen, zoals peeling, chemische behandelingen, microdermabrasie, enz. 

- Twee weken voor de behandeling de huid niet blootstellen aan overmatig zonlicht of zonnebank.
- Twee weken voor de behandeling de wenkbrauwen niet verven en NIET EPILEREN. 
- Gebruik geen alcohol, drugs of pijnstillers 24u voor de behandeling.


Waar moet je op letten NA de behandeling? 

- 3 dagen niet sporten. 
- 7 dagen geen watercontact. Douchen mag maar wenkbrauwen mogen niet nat worden.
- 7 dagen niet aan de wenkbrauwen komen.
- 7 dagen geen make-up op de wenkbrauwen zelf.
- 7 dagen geen crème, dagcrème of lotion smeren.
- 2 weken niet zwemmen of naar de sauna.
- Na 7 dagen bij watercontact de wenkbrauwen voorzichtig droog deppen, niet wrijven.
- Vanaf 2 weken, voor het zonnen factor 50 smeren.
- Indien er zich korsten vormen, niet aan trekken of prutsen.
- Minimum 2 weken lang de wenkbrauwen niet verven.

Wat is het resultaat van powderbrows? 

De wenkbrauwen zullen er in het begin zeer donker uitzien. Hou er rekening mee dat het kleur nog voor de helft vervaagt. Tijdens het genezingsproces zullen de wenkbrauwen vervellen waardoor er precies vlekken, ongelijkheden en pigmentverlies ontstaat. Geen paniek. De kleur verdwijnt zodra de korsten afvallen en komt pas terug na 4 weken. Een mooi resultaat is te zien na 4 weken.

Dit is allemaal zeer normaal dus er is geen reden tot paniek of ongerustheid.

Genezingsproces powderbrows

dag 1-5: zeer donker
dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur onder de plekken)
dag 11-28: géén kleur/vorm zichtbaar
dag 29-35: lichte kleur zichtbaar
dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar

Hou er rekening mee dat je powderbrows genezen tot zeer natuurlijke wenkbrauwen. Je gaat bij ons buiten met donkere wenkbrauwen, maar deze gaan nog een heel stuk verbleken en worden veel zachter in kleur na genezing. Powderbrows zorgen dus steeds voor een zeer natuurlijk resultaat.

Voor wie zijn powderbrows niet geschikt? 

- Personen met suikerziekte
- Zwangere vrouwen 
- Personen met hepatitis
- Personen die al zeer lange tijd bloedverdunnende medicatie nemen
- Personen die hart- en vaatziekten hebben
- Personen met hemofilie
- Personen onder de 16 jaar
- Personen onder invloed van alcohol of drugs
- Personen die Roaccutane innemen tot het einde van de kuur
- Wanneer een litteken of geboorteplek aanwezig is in de wenkbrauw
- Tijdens of kort na een chemokuur

Is een bijwerking noodzakelijk? 

Er zijn 2 behandelingen nodig, wij doen altijd een bijwerking. Tijdens de eerste sessie plaatsen we de wenkbrauwen? Het resultaat van deze sessie al 70% vervagen na genezing. Een eerste bijwerking is nodig om het pigment dieper in de huid te brengen zodat het resultaat langer behouden wordt. Na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt.
 

Let op: De bijwerking wordt minimaal 5 en maximaal 8 weken na de eerste sessie toegepast. Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de wenkbrauwen dan nog niet genezen zullen zijn.

Bijwerkingsafspraak voor de periode van 9-12 weken na de eerste behandeling = 50 euro. 


Moet ik eerst voor een bespreking komen voor ik een afspraak inplan? 

Neen. We rekenen tijdens de behandeling voldoende tijd voor een intake gesprek. Dan wordt de vorm bepaald en het kleur gekozen. Voor persoonlijk advies mag je mij wel altijd contacteren, of een foto sturen. 

Uiteraard is het wel belangrijk dat je op voorhand al een idee hebt van wat je wil. 

Kan ik deze behandeling laten uitvoeren als ik recent een Covid-19 vaccin heb gehad?

De powderbrow behandeling kan niet worden toegepast indien je bent ingeënt met een Covid-19 vaccin, twee weken voor of twee weken na een permanente make-up behandeling. Als je een Covid-19 vaccin hebt gehad, dien je dan minstens twee weken te wachten voordat je deze behandeling kan laten toepassen. Indien je een permanente make up behandeling hebt gehad, dien je ook twee weken te wachten voordat je kan worden ingeënt met een Covid-19 vaccin.

Is het mogelijk om powderbrows te laten toepassen als je reeds permanente make-up hebt?

Dit kan indien de PMU enorm fel vervaagd is en bijna niet meer zichtbaar is. In dat geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen.


Is de behandeling pijnlijk? 

De behandeling wordt beschouwd als niet pijnlijk. Doch, voor mensen met een lage pijngrens kan dit lastig zijn. Dankzij de professionele apparatuur en verzachtende crème kunnen onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.
 

Zijn de wenkbrauwen donker na de behandeling? 

 De wenkbrauwen zullen er in het begin zeer donker uitzien. Hou er rekening mee dat het kleur nog voor de helft vervaagt. Ze zullen genezen tot zeer natuurlijke wenkbrauwen. Je gaat bij ons buiten met donkere wenkbrauwen, maar deze gaan nog een heel stuk verbleken en worden veel zachter in kleur na genezing. Powderbrows zorgen dus steeds voor een zeer natuurlijk resultaat.


Hoelang duurt de behandeling? 

Gemiddeld 2uur tot 2u30. Indien je kiest voor een bijwerking (binnen 4 maand), duurt dit gemiddeld een uur. 
 

Kan ik de volgende dag weer gewoon werken?

Ja. Hoe de huid op de behandeling reageert, verschilt van persoon tot persoon en van de behandeling die je ondergaan hebt. De huid zal wat rood staan. De wenkbrauwen zijn wel donkerder dan je wenst! 


Wat betekent semi permanente make up? 

De pigmenten worden niet zo diep in de huid gebracht. Dit betekent dat kleuren en vormen niet langer dan gemiddeld 2 jaar in de huid blijven zitten. Het gaat langzaamaan verdwijnen en vervagen, afhankelijk van de huid en de celvernieuwing. Het voordeel is dat je na verloop van tijd opnieuw kan kiezen voor een andere vorm of kleur van de wenkbrauwen. Je bent hier dus niet levenslang afhankelijk van. 

Is PMU veilig?

Er wordt uitsluitend met professioneel materiaal en veilige goedgekeurde kleurpigmenten gewerkt, bovendien wordt bij elke behandeling steeds een nieuwe steriele naald gebruikt.

Ik ben allergisch een make up en andere producten. Kan ik ook PMU laten uitvoeren? 

Mensen die met gewone make-up een allergische reactie kunnen krijgen, hebben zelden een allergie op Permanente Make-up pigmenten. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van de gecertificeerde naalden en pigmenten. Indien u lijdt aan een bepaalde aandoening, raden wij u altijd aan contact op te nemen met uw huisarts. Allergische reacties na PMU komen doorgaans weinig voor.

 

Om u gerust te stellen, in mijn praktijk heb ik nog nooit een allergische reactie op PMU gehad.

Ik gebruik medicijnen, is dit een risico?

Klanten die net behandeld zijn met tretinoin (Retin-A) producten, meestal tegen acne, moeten met de Permanente Make-up behandeling wachten tot de huid weer rustig is. Wij raden aan om 6 maanden te wachten na het stoppen met deze medicatie. Ook kort na de Permanente make-up behandeling mogen dit soort producten niet op de huid gebruikt worden.

Wanneer u bloedverdunners gebruikt, kan de pigmentopname moeilijker zijn. Probeer, indien mogelijk (altijd in overleg met uw arts) 2 of 3 dagen vóór iedere behandeling te stoppen met uw medicijn.  

Prijzen Powderbrows

Wij hebben geen bancontact !!  Je kan de behandeling betalen met de bancontact app, of cash. 

Powderbrows 

350€

Touch up na 5 tot 8 weken

Gratis

Bijwerking binnen 3 maanden

50€

Bijwerking binnen 6 maanden

110€

Bijwerking binnen 12 maanden 

180€

Bijwerking binnen 24 maanden

260€

Bijwerking na 24 maanden

350€

Voorwaarden bij het maken van een afspraak - PMU

Bij het maken van een afspraak gaat u automatisch akkoord met onze salonvoorwaarden.
 

 Afspraak maken

 Wij vragen u om ons steeds telefonisch te contacteren indien u een afspraak wenst te maken. Dit kan op het nr. 051 804 804.
 Wil je zeker zijn van je plaatsje in onze agenda? Boek dan best tijdig je afspraakjes. Vol is vol.
 Bij het maken van een afspraak, gaat u akkoord met onze salonvoorwaarden.
  

Wanneer je graag zeer gepigmenteerde wenkbrauwen ziet, dan is het beter een bijwerking in te plannen. Dit moet worden ingepland in de eerste 4 maanden na uw eerste afspraak. Een bijwerking kost 50€. 
 
Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de bijwerkingsafspraak (indien nodig) binnen 4 maand na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak TIJDIG zodat je zeker bent van een plekje binnen de 4 maand na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de wenkbrauwen dan nog niet genezen zullen zijn.
Als het niet lukt om voor de bijwerkingsafspraak binnen 4 maand te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode na 4 maand (tot 6 maand) na de eerste behandeling maar dan betaal je 90€ omdat ik meer tijd dan gewoonlijk zal nodig hebben voor de behandeling. Bovendien is er dan ook al meer van het pigment vervaagd, wat er vaak voor zorgt dat alles opnieuw moet uitgetekend worden. 

 

 Afspraak annuleren

 Een gemaakte afspraak, op welke manier ook, is juridisch bindend en dient te worden nagekomen. Indien u niet kan aanwezig zijn, dient uw afspraak minimaal 24u op voorhand te worden geannuleerd.  Bij laattijdig annulatie zijn wij genoodzaakt 50€ aan te rekenen voor de gereserveerde tijd in onze agenda.
 
 Wie herhaaldelijk de afspraak laattijdig annuleert zal bij Bo & Beau geen nieuwe afspraak kunnen maken. Hou er rekening mee dat een laattijdige annulatie wordt aangerekend.
 
 Annuleren van een afspraak kan enkel in het salon of telefonisch op het nr. 051 804 804. Indien wij niet bereikbaar zijn, kunt u ons steeds bereiken op onze voicemail. Annulaties via andere wegen/manieren zoals facebook en dergelijke zijn niet geldig.
 

 Niet nakomen van een afspraak 

 Bij het niet nakomen van uw afspraak, zonder ons te verwittigen, zal 100€ worden aangerekend. Dit voor de gereserveerde tijd in onze agenda. Waarom doen we dit? Wij reserveren een plaatsje voor jou, waardoor we andere klanten weigeren. Wij doen onze kindjes naar de opvang, zorgen ervoor dat we paraat staan om jouw PMU tiptop te maken, dus wij rekenen er dan ook op dat je aanwezig bent op je afspraak.
 

 Op tijd komen

 Wij hebben de tijd nodig om uw PMU zorgvuldig te kunnen afwerken. Wij vragen u om het uur van afspraak te respecteren en om op tijd te komen. 
 Vanaf 15 minuten te laat, wordt de afspraak geannuleerd.
 

 Betalen

 Wij hebben geen bancontact, je kan betalen met de bacontact app of cash. Neem een kijkje in onze prijslijst om een idee te hebben wat uw PMU je zal kosten.
 Wij werken niet op krediet. Geen centjes is geen behandeling.
 Wij werken niet met overschrijvingen, tenzij u het bedrag reeds heeft overgezet voor u bij ons op de afspraak komt.
 

 Gsm-gebruik

 Gsm gebruik is niet mogelijk tijdens de behandeling.
 

 Kinderen

 U kunt geen kinderen meenemen naar het salon gedurende de behandeling.
  

 Aansprakelijkheid

 Wij zijn niet aansprakelijk voor het verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke eigendommen die de klant heeft meegenomen naar het salon. Bijvoorbeeld: ringen, uurwerken, oorringen etc....    Het salon heeft het recht om een schadevergoeding te vragen van de klant indien deze meubilair, apparatuur of producten beschadigt.