Wat zijn powderbrows? 

Created with Sketch.

Powderbrow is een nieuwe techniek semi-permanente make up, waarbij we het poedereffect creëeren. De powerbrows worden machinaal geplaatst en toegepast door middel van een naald. 


De poedervulmethode bestaat uit het aanbrengen van duizenden kleine stipjes pigment, waardoor geleidelijk een vorm en kleur wordt opgebouwd. 

Powderbrows zorgen voor een heel natuurlijk resultaat, gezien de huid niet voor 100% verzadigd is met pigment. De voorkant van de wenkbrauw wordt lichter aangebracht dan aan het uiteinde van de wenkbrauw zodat dit heel natuurlijk overkomt. Dit is ideaal bij mensen die van nature weinig haar hebben aan het voorste gedeelte, of hun wenkbrauwen niet meer willen bijpoederen. 

Waarom powderbrows? 

Created with Sketch.

- Bij dunne wenkbrauwen door jaren verkeerde epilatie
- Bij assymetrische wenkbrauwen 
- Mooie, volle wenkbrauwen als resultaat 
- Nooit meer de wenkbrauwen poederen of bijtekenen 
- Mooie vorm als resultaat 
- Strak en natuurlijk resultaat 
- Indien je geen volle wenkbrauwen hebt 
- Creëert een open blik 
- Jonger ogend uiterlijk 
- Semi-permanent. Model en vorm is elk jaar opnieuw aan te passen. 

Hoe verloopt de behandeling?

Created with Sketch.

- U mag gerust met make-up naar de afspraak komen, zodat ik kan zien hoe u zich gewoonlijk zelf opmaakt.
- Samen met elke klant wordt een toestemmingsformulier/intakeformulier ingevuld. Dit is een korte vragenlijst over uw gezondheid, om zeker te zijn dat uw behandeling correct en zonder enig risico verloopt. In enkele gevallen of bij bepaalde gezondheidsklachten is permanente make-up niet aangeraden. (Dit kunt u ook verder op de site lezen.)

- We bespreken de wensen van de klant en tekenen de wenkbrauwen tot u tevreden bent. 
- We bekijken of de wenkbrauwen symmetrisch zijn. We kiezen de kleur die het best bij je haarkleur en huidskleur passen. 
- De wenkbrauwen worden voor de behandeling geëpileerd. 
- De behandeling wordt machinaal toegepast. Dit wordt beschouwd als niet pijnlijk. Doch, voor mensen met een lage pijngrens kan dit lastig zijn. 
- Ik werk met verdoving. 

Hoelang blijven powderbrows?

Created with Sketch.

De duurzaamheid van het pigment is gemiddeld 1 tot 3 jaar. Het pigment zal niet verdwijnen, maar zal geleidelijk aan vervagen en zachter worden. In het salon zie ik dames die jaarlijks een bijwerking laten doen, anderen wachten soms enkele jaren. Veel hangt al van huidtype, leeftijd en levenswijze. Veel zonnen of cosmetische behandelingen zorgen ervoor dat het pigment vlugger verdwijnt. 


De resultaten voor een droge huid zijn langer dan bij een vette huid, en ook hebben oudere dames een langer resultaat dan jonge dames. Dit omdat de cel-vernieuwing gedurende de jaren vertraagt.

Wij raden aan om jaarlijks een touch up te laten doen. Dit verlengt de houdbaarheid. Bovendien kan je nog kleine aanpassingen doen aan de vorm, kleur of dikte van de wenkbrauw. 

Iedere huid is anders, en dit kan invloed hebben op de permanente make up. Afhankelijk van de huid bestaat de kans dat de huid moeilijker dan gemiddeld pigment opneemt, en dan kan er een extra behandeling nodig zijn. 

Voor een langdurige houdbaarheid is het beter om niet dagelijks foundation over de wenkbrauwen te doen, liefst de wenkbrauwen niet met gel naar boven borstelen of browlamination behandelingen te laten uitvoeren. Doe geen peelings over je wenkbrauwen, ga er niet te veel mee onder de zonnebank en bescherm ze tegen de zon met een zonnecrème. 

Waar moet je op letten VOOR de behandeling? 

Created with Sketch.

- Twee weken voor de behandeling geen gezichtsbehandelingen toepassen, zoals peeling, chemische behandelingen, microdermabrasie, enz. 

- Twee weken voor de behandeling de huid niet blootstellen aan overmatig zonlicht of zonnebank.
- Twee weken voor de behandeling de wenkbrauwen niet verven en NIET EPILEREN. 
- Gebruik geen alcohol, drugs of pijnstillers 24u voor de behandeling. 

Wanneer je een afspraak inplant, ontvangt u per mail alle info, alsook het toestemmingsformulier. Gelieve het toestemmingsformulier voor powderbrows af te drukken, in te vullen en mee te nemen op uw afspraak.

Waar moet je op letten NA de behandeling? 

Created with Sketch.

- 3 dagen niet sporten. 

- 7 dagen geen watercontact. Douchen mag maar wenkbrauwen mogen niet nat worden.
- 7 dagen niet aan de wenkbrauwen komen.
- 7 dagen geen make-up op de wenkbrauwen zelf.
- 7 dagen geen crème, dagcrème of lotion smeren.
- 2 weken niet zwemmen of naar de sauna.
- Na 7 dagen bij watercontact de wenkbrauwen voorzichtig droog deppen, niet wrijven.
- Vanaf 2 weken, voor het zonnen factor 50 smeren.
- Indien er zich korsten vormen, niet aan trekken of prutsen.
- Minimum 2 weken lang de wenkbrauwen niet verven. 

Info bij het maken van een afspraak

Created with Sketch.

Wil je zeker zijn van je plaatsje in onze agenda? Boek dan best tijdig je afspraak in. 


Het plaatsen van powderbrows bestaat uit 2 behandelingen. De PMU is pas compleet na 2 behandelingen, dus na 2 afspraken. 

Let op! De tweede afspraak moet worden ingepland na minimum 4 weken en maximum 12 weken na de eerste afspraak. Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de tweede behandeling binnen 12 weken. Boek deze meteen samen in met je eerste afspraak, zodat je zeker bent van een plaatsje in de agenda.  Als het niet lukt om voor de bijwerkingsafspraak binnen de 4-12 weken te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode van 12-16 weken na de eerste behandeling maar dan betaal je een extra van 90 euro omdat er dan meer tijd dan gewoonlijk nodig is voor de behandeling. 


Een jaarlijkse of tweejaarlijkse bijwerking bestaat slechts uit 1 afspraak. 

Enkel bestaande klanten genieten van kortingtarieven voor het opfrissen van hun permanente make-up. De PMU moet dus door mij geplaatst zijn. Bijwerking van elders gezette PMU wordt gerekend als een eerste behandeling. 


Indien u niet kan aanwezig zijn, dient uw afspraak minimaal 48u op voorhand te worden geannuleerd. Bij het annuleren van uw afspraak, wordt automatisch ook uw tweede afspraak geannuleerd.

> Bij laattijdig annulatie zijn wij genoodzaakt 90€ aan te rekenen voor de gereserveerde tijd in onze agenda.
> Bij het niet nakomen van uw afspraak, zonder ons te verwittigen, zal uw afspraak worden aangerekend.

Wij vragen u om het uur van afspraak te respecteren en om op tijd te komen. Vanaf 10 minuten te laat, wordt de afspraak geannuleerd.

Wij hebben geen bancontact.


U kunt geen kinderen meenemen naar het salon gedurende de behandeling. 

Wanneer je een afspraak inplant, ontvangt u per mail alle info, alsook het toestemmingsformulier. Gelieve het toestemmingsformulier voor powderbrows af te drukken, in te vullen en mee te nemen op uw afspraak.

 

Wat is het resultaat van powderbrows? 

Created with Sketch.

De wenkbrauwen zullen er in het begin zeer donker uitzien. Het zal er afgelijnd en donker uitzien. Hou er rekening mee dat het kleur nog voor de helft vervaagt. Tijdens het genezingsproces zullen de wenkbrauwen vervellen waardoor er precies vlekken, ongelijkheden en pigmentverlies ontstaat. Geen paniek. De kleur verdwijnt zodra de korsten afvallen en komt pas terug na 4 weken. Een mooi resultaat is te zien na 4 weken.

Dit is allemaal zeer normaal dus er is geen reden tot paniek of ongerustheid.

Genezingsproces powderbrows

dag 1-5: zeer donker
dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur onder de plekken)
dag 11-28: géén kleur/vorm zichtbaar
dag 29-35: lichte kleur zichtbaar
dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar

Hou er rekening mee dat je powderbrows genezen tot zeer natuurlijke wenkbrauwen. Je gaat bij ons buiten met donkere wenkbrauwen, maar deze gaan nog een heel stuk verbleken en worden veel zachter in kleur na genezing. Powderbrows zorgen dus steeds voor een zeer natuurlijk resultaat. 

Voor wie zijn powderbrows niet geschikt? 

Created with Sketch.

 - Personen met suikerziekte

- Zwangere vrouwen 
- Personen met hepatitis
- Personen die al zeer lange tijd bloedverdunnende medicatie nemen
- Personen die hart- en vaatziekten hebben
- Personen met hemofilie
- Personen onder de 16 jaar
- Personen onder invloed van alcohol of drugs
- Personen die Roaccutane innemen tot het einde van de kuur
- Wanneer een litteken of geboorteplek aanwezig is in de wenkbrauw
- Tijdens of kort na een chemokuur 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Created with Sketch.

Er zijn 2 behandelingen nodig. Tijdens de eerste afspraak plaatsen we de wenkbrauwen. Het resultaat van deze sessie kan een heel stuk vervagen na genezing. Een tweede afspraak is nodig om het pigment dieper in de huid te brengen zodat het resultaat langer behouden wordt. Na het bijwerken vervaagt het veel minder waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt. 

Indien je een extra bijwerking wenst omdat je de wenkbrauwen toch nog donkerder of opvallender wilt, betaal je 90€. Dit moet worden gemeld binnen 8 weken na het plaatsen van je powderbrows. Houd er rekening mee dat het uiteindelijke resultaat afhankelijk is van jouw huidtype. Na de eerste behandeling kunnen we zien hoe lang een behandeling bij jou effect heeft.

Moet ik eerst voor een gesprek komen voor ik powderbrows laat plaatsen? 

Created with Sketch.

Neen. We rekenen tijdens de behandeling voldoende tijd voor een intake gesprek. Dan wordt de vorm bepaald en het kleur gekozen. Voor persoonlijk advies mag je mij wel altijd contacteren, of een foto sturen. 


Uiteraard is het wel belangrijk dat je op voorhand al een idee hebt van wat je wil. 

Is het mogelijk om powderbrows te laten plaatsen als ik reeds oude PMU heb? 

Created with Sketch.

Dit kan indien de PMU enorm fel vervaagd is en bijna niet meer zichtbaar is. In dat geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen. Bij verkleurde wenkbrauwen kunnen wij een kleurcorrectie toepassen, maar ook dit is afhankelijk van hoe gepigmenteerd de huid is. 

Oude powderbrows zijn eenvoudiger aan te passen dan oude microblading. Gezien mocroblading wordt geplaatst dmv mesjes, en dus vrij diep in de huid gaat, is het onmogelijk dit te corrigeren. 

Is de behandeling pijnlijk? 

Created with Sketch.

De behandeling wordt beschouwd als niet pijnlijk. Dankzij de professionele apparatuur en verzachtende crème kunnen onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. 

Zijn de wenkbrauwen donker na de behandeling? 

Created with Sketch.

 De wenkbrauwen zullen er in het begin zeer donker uitzien. Hou er rekening mee dat het kleur nog voor de helft vervaagt. Ze zullen genezen tot zeer natuurlijke wenkbrauwen. Je gaat bij ons buiten met donkere wenkbrauwen, maar deze gaan nog een heel stuk verbleken en worden veel zachter in kleur na genezing. Powderbrows zorgen dus steeds voor een zeer natuurlijk resultaat. 

Hoelang duurt de behandeling? 

Created with Sketch.

De behandeling duurt gemiddeld 2 uur. De bijwerking een uurtje. 

Kan ik de volgende dag gewoon weer werken? 

Created with Sketch.

Ja. Hoe de huid op de behandeling reageert, verschilt van persoon tot persoon en van de behandeling die je ondergaan hebt. De huid zal wat rood staan. De wenkbrauwen zijn wel donkerder dan je wenst.

Ik gebruik medicijnen, is dit een risico? 

Created with Sketch.

Klanten die net behandeld zijn met tretinoin (Retin-A) producten, meestal tegen acne, moeten met de Permanente Make-up behandeling wachten tot de huid weer rustig is. Wij raden aan om 6 maanden te wachten na het stoppen met deze medicatie. Ook kort na de Permanente make-up behandeling mogen dit soort producten niet op de huid gebruikt worden.

Wanneer u bloedverdunners gebruikt, kan de pigmentopname moeilijker zijn. Probeer, indien mogelijk (altijd in overleg met uw arts) 2 of 3 dagen vóór iedere behandeling te stoppen met uw medicijn. 

Is PMU veilig?

Created with Sketch.

Klanten die net behandeld zijn met tretinoin (Retin-A) producten, meestal tegen acne, moeten met de Permanente Make-up behandeling wachten tot de huid weer rustig is. Wij raden aan om 6 maanden te wachten na het stoppen met deze medicatie. Ook kort na de Permanente make-up behandeling mogen dit soort producten niet op de huid gebruikt worden.

Wanneer u bloedverdunners gebruikt, kan de pigmentopname moeilijker zijn. Probeer, indien mogelijk (altijd in overleg met uw arts) 2 of 3 dagen vóór iedere behandeling te stoppen met uw medicijn.