Wat is laserontharing?

Created with Sketch.

Laserontharing is een permanente haarverwijderingsmethode. Het is een veilig manier om ongewenste lichaams- en gezichtshaar te verwijderen. Deze methode richt zich op het vernietigen van de haarzakjes, zodat er in het behandelde gebied geen haren meer kunnen groeien. 

Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Een speciale koeltip die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een pijnloze ontharing. Laserbehandeling geniet daardoor de voorkeur van steeds meer mensen. Bovendien zorgt ontharing met de laser na 5 tot 8 behandelingen voor een definitieve ontharing. Gemiddeld 95 procent van de behandelde haren is dan definitief weg. 

Wat zijn de voordelen van laserontharing?

Created with Sketch.

- BETAALBARE PRIJZEN. Gezien ik werk met mijn eigen toestel en niet afhankelijk ben van een salon of een vaste laserdag, kan ik de behandelingen aanbieden aan betaalbare prijzen.

- NIET PIJNLIJK. De behandeling is vrijwel pijnloos.

- GEEN DOWNTIME. Na de behandeling kan je gewoon je normale bezigheden weer hervatten en zelfs meteen naar de fitness gaan voor een workout.

- VOOR ELK GEBIED. Jij kiest welk gebied, en wanneer je uitbehandeld bent moet je je nooit meer scheren.
 
- PERMANENT RESULTAAT. Alle haartjes die weg zijn, blijven ook weg. 
 

- NIET MEER MAANDELIJKS WAXEN.

- NIET MEER DAGELIJKS SCHEREN.

- GEEN INGEGROEIDE HAREN MEER.

- GLADDE HUID.

Wat is het verschil met een IPL behandeling? 

Created with Sketch.

Wij werken met de diode laser. Ontharen met IPL staat er om bekend behoorlijk pijnlijk te kunnen zijn. Gelukkig is dit met de diodelaser niet zo. Daarnaast kan het ontharen met een diodelaser bij ieder huidtype. IPL ontharing kan alleen bij mensen met een lichte huid en donkere haren. Met de diodelaser is het laseren van donkere huiden of bleke haren ook mogelijk. IPL zal de haren afzwakken, diodelaser zal de haren tot in het haarzakje weglaseren. Diodelaser gaat dus veel dieper en target de haren specifieker. 

Na hoeveel sessies zal ik resultaat zien?

Created with Sketch.

Na je eerste sessie zal je al resultaat zien in de vorm van kale plekjes. Echter is het de combinatie van meerdere sessies dat zal leiden naar permanente ontharing. 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Created with Sketch.

Het haar kent 3 groeifases. De laser richt zich enkel op de gepigmenteerde haren. Enkel de haren in de actieve- of anagene fase, worden definitief verwijderd. Voor een effectief resultaat heeft gemiddeld 8 sessies nodig. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. Gaandeweg beoordelen wij hoe het vervolgtraject eruit ziet, dit varieert per persoon. 


Tussen de sessies dient ook steeds gemiddeld 6 weken te zitten. 

Het aantal sessies hangt af van de te behandelen huidzone, huidtype, haartype en het aantal haartjes die zich in de rustfase bevindt. Elke persoon, huid en haargroei is uniek.

Onderhoudssessies zijn aangeraden. Dit wil zeggen dat je best terugkomt voor een herhalingssessie, gemiddeld 1 of 2 keer per jaar.

Bij het maken van je afspraken raad ik aan best ook de daaropvolgende afspraken vast te zetten. Boek bij voorkeur al minstens 6 afspraken in om je plaatsjes in de agenda te garanderen en teleurstelling te vermijden.

Hoeveel tijd moet er tussen de sessies zitten? 

Created with Sketch.

Omdat de haren in verschillende fases groeien, kunnen ze niet in één keer worden verwijderd. Tussen de behandelingen zit daarom wat tijd. Gemiddeld is dit 6 weken. Indien 6 weken niet lukt, mag dit ook 5 of 7 weken zijn. 

Indien het gaat om laserontharing in het gelaat, mogen afspraken om de 4 weken.

Moet ik eerst op intakegespek komen voor ik aan de behandeling begin? 

Created with Sketch.

Neen. Met ons pijnloos en effectief toestel is een intakegesprek overbodig. Alle nodige info kun je hier op de site terugvinden. Tijdens de eerste afspraak bespreek ik je wensen en geef ik advies. 

Wij zijn meestal drie tot zes maanden op voorhand volgeboekt waardoor intakegesprekken niet haalbaar zijn. Voor persoonlijk advies in verband met de laserontharing mag je me altijd contacteren via messenger of mail.

Een laserbehandeling houdt ook niet veel in. Stress is al zeker niet nodig, en ook na de behandeling kan je meteen alle dagelijkse activiteiten gewoon hervatten.

Doet laserontharing pijn?

Created with Sketch.

De gel die we eerst opbrengen is een beetje koud. Doordat we constant bewegen voel je van de laser niet meer dan een beetje aangename warmte. Er is een tintelend, prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. De behandeling is zeer goed te verdragen. De meesten beschrijven het als voelbaar maar absoluut niet pijnlijk. 

Om de huid te beschermen wordt er een ingebouwd koelsysteem gebruikt. Dit koelt de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie en voorkomt pijn bij de behandeling. Hierdoor is dit systeem ook geschikt voor een gevoelige huid en is verdoving niet nodig. Tevens wordt er ook op het behandelde deel een gel aangebracht dat ter extra bescherming en om een vloeiende beweging van de laserkop mogelijk te maken. Je kunt meestal direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.

Wat mag ik verwachten? 

Created with Sketch.

We beginnen met het aanbrengen van koelende gel. Vervolgens gaan we laseren. Doordat we constant bewegen voel je van de laser niet meer dan een beetje aangename warmte. Er is een tintelend, prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Na het laseren wordt de koelende gel verwijderd. 

De behandeling houdt niet zo veel in. De dag zelf breng je best geen producten meer aan op de behandelde huid. Trek en pluk niet aan de haartjes. Tussen de behandelingen in niet harsen, epileren, waxen of met een pincet haartjes uittrekken. Scheren is wel toegelaten. 

Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan het haar en alleen haren die in de groeifase zijn en pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn. 

De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren dezelfde groeifase heeft bereikt, dit is gemiddeld na 6 weken. 

Hoe gaan we te werk? 

Created with Sketch.

- Een eigen medische fiche wordt aangemaakt
- Zone bekijken en controleren 

- Een specifieke coolinggel wordt aangebracht

- Uit voorzorg wordt een aangepaste laserbril gedragen.
- Start van de behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren 

Een intakegesprek voor we van start gaan is niet nodig. Alle nodige info kun je hier op de site terugvinden Met ons pijnloos en effectief toestel is een intakegesprek overbodig. Tijdens de eerste afspraak bespreek ik je wensen en geef ik advies. 

Wij zijn meestal drie tot zes maanden op voorhand volgeboekt waardoor intakegesprekken niet haalbaar zijn. Voor persoonlijk advies in verband met de laserontharing mag je me altijd contacteren via messenger of mail.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Created with Sketch.

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat kleine zwellingen vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er koelende gel aangebracht. 1 tot 2 weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit storend vindt, kunt u deze haren scheren. U mag ze ook laten zitten, ze vallen vanzelf wel uit. 

Hoe bereid ik me voor op een laserbehandeling?

Created with Sketch.

3 dagen voor je op laserbehandeling komt scheer je de haartjes weg op de te behandelen zone.

- 6 weken voor je behandeling geen ontharingsmethodes behalve scheren

- 3 dagen voor je laserbehandeling niet meer zonnen

- 1 week voor je laserbehandeling geen zelfbruiner aandoen

- 3 dagen voor je behandeling de haartjes wegscheren

Let er op dat je niet scheert te kort voor je afspraak. Het is van belang dat er mini stoppeltjes zijn. IN HET GEZICHT IS SCHEREN NIET NOODZAKELIJK.

Bij het maken van je afspraken raad ik aan best ook de daaropvolgende afspraken vast te zetten. Boek bij voorkeur al minstens 6 afspraken in om je plaatsjes in de agenda te garanderen en teleurstelling te vermijden.

Waar moet ik op letten na de behandeling? 

Created with Sketch.

- Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied.

- U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.
- Niet met het behandelde gebied in de zon of op de zonnebank voor, na of tussen uw laserontharingbehandelingen.

- Geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken na de behandeling.
- Trek en pluk niet aan de haartjes.

1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen dan geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit.
 
Tussen de behandelingen in niet harsen, waxen, epileren of met het pincet uittrekken. Alleen scheren is toegestaan.
 
De huid laten rusten, niet pulken. 

Info bij het maken van een afspraak

Created with Sketch.

Wil je zeker zijn van je plaatsje in onze agenda? Boek dan best tijdig je afspraak in. 


Definitieve ontharing bestaat gemiddeld uit 6 tot 8 behandelingen, telkens met gemiddeld 6 weken tussen de behandelingen. 

Let op!  Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de sessies na 6 weken. Boek best meteen enkele afspraken in, zodat je zeker bent van een plaatsje in de agenda.  Als het niet lukt na 6 weken, mag dit ook na 5 of 7 weken.


Een onderhoudsbeurt bestaat slechts uit 1 afspraak. Gemiddeld zijn dit er 1 tot 3 per jaar.


Indien u niet kan aanwezig zijn, dient uw afspraak minimaal 48u op voorhand te worden geannuleerd. 

> Bij laattijdig annulatie zijn wij genoodzaakt de afspraak aan te rekenen voor de gereserveerde tijd in onze agenda.
> Bij het niet nakomen van uw afspraak, zonder ons te verwittigen, zal uw afspraak worden aangerekend.

Wij vragen u om het uur van afspraak te respecteren en om op tijd te komen. Vanaf 10 minuten te laat, wordt de afspraak geannuleerd. 


U kunt geen kinderen meenemen naar het salon gedurende de behandeling. 

Wanneer je een afspraak inplant, ontvangt u per mail alle info, alsook het toestemmingsformulier. Gelieve het toestemmingsformulier voor powderbrows af te drukken, in te vullen en mee te nemen op uw afspraak. 

Er is geen bancontact.

* U kunt cash betalen. 
* U kunt betalen via overschrijving, maar dan moet het bedrag overgemaakt zijn voor je op je afspraak komt. 
* U kunt betalen via QR Code. Zorg ervoor dat u over internet beschikt, dat uw account geregistreerd is, dat er voldoende centjes op de rekening staan en dat uw daglimiet opgetrokken is tot het te betalen bedrag. 

Bij het maken van je afspraken raad ik aan best ook de daaropvolgende afspraken vast te zetten. Boek bij voorkeur al minstens 6 afspraken in om je plaatsjes in de agenda te garanderen en teleurstelling te vermijden.

Kan ik meerdere afspraken vooruit plannen?

Created with Sketch.

Uiteraard kun je bij ons vooruit plannen, wij adviseren dit zelfs. Op deze manier kun je mooi rekening houden met weekendjes weg, vakanties, feestdagen of andere bijzondere gelegenheden. Best plan je om deze momenten heen, zodat je daar maandenlang niet meer over hoeft na te denken. 

Bij het maken van je afspraken raad ik aan best ook de daaropvolgende afspraken vast te zetten. Boek bij voorkeur al enkele afspraken in om je plaatsjes in de agenda te garanderen en teleurstelling te vermijden.

Wanneer is het beste moment om met laserontharing te starten?

Created with Sketch.

Je start best met laserontharing tijdens een periode waarin je niet teveel zont. Zes weken voor, en twee weken na de behandeling mag je huid niet blootgesteld worden aan zon of UV-stralen. Daarnaast werkt laserontharing het best als je huid bleek is. Je kan dus best beginnen met de behandeling tussen oktober en juni. Als je geen zware zonneklopper bent, kan het ook in de zomer. 

Lichaamsdelen waar geen zonlicht aankomt, kunnen het ganse jaar gelaserd worden. 

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

Created with Sketch.

In principe alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen. Echter zijn er een paar uitzonderingen: de laser reageert niet op grijze- of donsharen door het ontbreken van pigment. 

 

Laserontharing werkt als je haar voldoende pigment bevat. Bij bruin-rood haar is dit meestal geen probleem. Blond-rood haar is moeilijker te verwijderen met een laser. 

Bij zwangere vrouwen, wanneer u borstvoeding geeft of wanneer u aan epilepsie lijdt wordt een laserbehandeling afgeraden. Ook plaatsen waar een tatoeage staat of piercings zitten worden gemeden.

Wanneer mag je niet behandeld worden met de laser?

Created with Sketch.

- Bij oncologische aandoening van de huid of overgevoeligheid na bestraling.
- Wanneer je een hartinfarct had in de laatste 6 maanden.

- Wanneer je een pacemaker/inwendige defibrillator hebt.
- Indien een cliënt een antibioticakuur volgt, dan moet deze eerst worden afgerond. 

- Indien je tumoren hebt.

- Bij auto-immuunziekten.

- Bij epilepsie.

- Tijdens zwangerschap.
- Tijdens borstvoeding.

- Met verse littekens van operaties in de laatste 6 weken.
- Bij herpesinfectie
- Bij netelroos of gordelroos
- Bij gebruik van Roacutaan
- Bij HIV of Hepatitis
- Bij keloïde reactie van de huid wanneer je wondjes hebt (= rubberachtig jeukend donker wildvlees tijdens littekenvorming). 

 - Bij huidziektes (raadpleeg altijd eerst de arts).

- Bij pigment afwijkingen zoals Vitiligo en Melasma. - Bij koortslipinfectie in de voorbije maand kan niet gelaserd worden rond de mond.
- We kunnen niet laseren rond metalen in of net onder de huid waar we behandelen. Piercings zullen er tijdelijk uit moeten. 
- We kunnen niet laseren op lichaamsdelen waar zich pinnen of schroeven in gewrichten en botten bevinden 

- We kunnen niet laseren op lichaamsdelen waar zich implantaten onder de huid bevinden, bijvoorbeeld in borsten, kin, billen, ...
- Er kan niet over de tatoeage heen behandeld worden.

Er zijn veel medicijnen die sensibiliserend zijn. Dat betekent dat ze overgevoeligheid kunnen veroorzaken. Het is niet mogelijk om ze allemaal op te sommen. Medicijnen die zeer foto sensibiliserend zijn, zijn door de apotheek voorzien van een etiket “Vermijd UV lampen en fel zonlicht”. Op de verpakking en de bijsluiter van het medicijn tref je deze informatie aan.

Zijn de resultaten definitief?

Created with Sketch.

Onze effectieve laser zorgt voor permanente haarreductie van 95%. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (medicatie of hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen. 

Haarzakjes die geen haren aanmaken, kunnen alsnog actief worden. Daarom wordt een jaarlijkse herhalingsbeurt aangeraden. Dit gaat om 1 tot 3 keer per jaar, afhankelijk van persoon tot persoon, medicatiegebruik, hormonaal, etc.

We kunnen daarom het beste spreken over een permanente reductie, niet van permanente verwijdering van alle haren. 

Vaak zijn dames die anders waxen, vlugger uitbehandeld dan dames die altijd scheren. Echter hebben zij wel meer onderhoudsafspraken nodig. Zij zullen het eerste jaar misschien 2 of 3 keer moeten komen voor een onderhoudsbeurt. Dit omdat vele haren tijdens een lange periode van waxen naar een 'slapende' fase zijn gegaan. Deze kunnen alsnog op termijn terug actief worden, vooral het eerste jaar. Gezien het aantal beurten iets minder is, en de onderhoudsbeurten soms iets meer, kom je gemiddeld op evenveel beurten als iemand die altijd heeft geschoren.

Hoe verwijdert de laser het haar?

Created with Sketch.

Het licht dat vrijkomt uit de laser wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. Het diode-licht dat op een diepte van 810nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken maar de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van de haarfollikel zorgt voor vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging ervan. 

Is het mogelijk om mijn jaarlijkse onderhoudsbeurt bij jullie te laten doen, terwijl ik destijds in een ander salon ging?

Created with Sketch.

Uiteraard. Iedereen is welkom. De prijzen zijn hetzelfde voor zowel nieuwe als vaste klanten.

Wat is het verschil tussen bikinilijn en bikini volledig? 

Created with Sketch.

Bij 'bikinilijn' hebben we het over de sliprand, dus alles wat uit de bikinibroek komt en eventueel een klein stukje binnen de slip. Tijdens de behandeling vraag ik de klant de slip een klein beetje opzij te trekken. Liefst doe ik niet alleen de voorkant, maar ook de sliprand tussen de benen. Als je ooit met de benen open zit met bikini aan, dan zal daar ook al het haar weg zijn. Het gaat als het ware om de binnenkant van de dijen. Tenzij je dit niet wenst. Naar de buitenkant toe ga ik zo ver je haargroei gaat, zelf liever nog ietsje verder. 

Bij 'volledige bikini' wordt alles weg gedaan. Tenzij je graag een streepje laat staan, dat kan uiteraard ook. Het gaat dan om zowel de bikinilijn, het haar vooraan de schaamstreek, alsook het haar rondom de schaamlippen en binnenkant dijen. Je kan er ook voor kiezen om de bilnaad te laseren, dit is inclusief de prijs bij een volledige bikini.

Wordt er bij de bikinilijn per centimeter gerekend? 

Created with Sketch.

Neen. We werken automatisch even breed zoals de haargroei plaatsvindt, liefst zelf nog iets breder. Bij 'bikinilijn' hebben we het over de sliprand, dus alles wat uit de bikinibroek komt en eventueel een klein stukje binnen de slip. Tijdens de behandeling vraag ik de klant de slip een klein beetje opzij te trekken. Liefst doe ik niet alleen de voorkant, maar ook de sliprand tussen de benen. Als je ooit met de benen open zit met bikini aan, dan zal daar ook al het haar weg zijn. Het gaat als het ware om de binnenkant van de dijen. Tenzij je dit niet wenst. Naar de buitenkant toe ga ik zo ver je haargroei gaat, zelf liever nog ietsje verder. 

Kunnen wenkbrauwen geshaped worden door middel van laserontharing?

Created with Sketch.

Neen. Bij een wenkbrauw die doorloopt kunnen haren tussen de wenkbrauwen definitief verwijderd worden. Ook zware haargroei boven de wenkbrauwen kunnen behandeld worden. Maar het kan niet strak gezet worden zoals je met epilatie doet. Sowieso zal je altijd nog je pincetje nodig hebben. 

Kan je ook laseren in het gezicht?

Created with Sketch.

Ja. Wanneer je stugge en dikke haren hebt, is laserontharing ideaal. 
Bij donsjes is het minder effectief.

Ga niet in de zon, gebruik geen zonnebank en geen zelfbruinende producten gedurende het lasertraject. Dit om hyperpigmentatie in het gezicht te voorkomen.

Zijn er risico 's verbonden aan laserontharing?

Created with Sketch.

Ik werk met een medische laser. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien. De laser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik.

Zelden of nooit gebeuren complicaties of ongemakken. Meestal ben je na je behandeling niet gewaar dat je een laserbehandeling achter de rug hebt. 

In een uitzonderlijk geval kan hyper- en/of hypo pigmentatie ontstaan bij huiden die daar gevoelig voor zijn. In een uitzonderlijk geval kunnen brandwondjes ontstaan. In extreem uitzonderlijke gevallen kan ook een litteken ontstaan. 

Is er parking bij het salon?

Created with Sketch.

Ja. Ons salon bevindt zich op de boerebuiten. Er is veel parking in de straat. Ook mag je op de oprit parkeren. 

Ik epileer/wax altijd, kan ik dan ook laseren? 

Created with Sketch.

Ja. Het is wel belangrijk dat je 6 weken voor je eerste behandeling niet meer gewaxt of geëpileerd hebt. In de 6 weken voor de behandeling, alsook tussen de behandelingen mag je alleen scheren. Niet waxen, epileren of uittrekken. 

Wat ik meestal doe bij klantjes die gewoon zijn van te waxen, is naar het einde van de behandelingen toe 10 of 12 weken tussenlaten, ipv 6 weken. Wanneer je langere periodes waxt, komen minder haartjes uit omdat deze zich in de slapende fase bevinden. Zo ben je zeker dat de haartjes allemaal uitkomen. 

Vaak zijn dames die anders waxen, vlugger uitbehandeld dan dames die altijd scheren. Echter hebben zij wel meer onderhoudsafspraken nodig. Zij zullen het jaar er op misschien 2 of 3 keer moeten komen voor een onderhoudsbeurt. Dit omdat vele haren tijdens een lange periode van waxen naar een 'slapende' fase zijn gegaan. Deze kunnen alsnog op termijn terug actief worden, vooral het eerste jaar. Gezien het aantal beurten iets minder is, en de onderhoudsbeurten soms iets meer, kom je gemiddeld op evenveel beurten als iemand die altijd heeft geschoren.

Vormt het een probleem als ik daags voor een feest mij laat laseren? 

Created with Sketch.

Neen. Waar je wel moet op letten is dat je niet vlak voor of na je behandeling bruinspray gebruikt of spraytan laat doen op de behandelde gebieden. 

Om de huid te beschermen wordt er een ingebouwd koelsysteem gebruikt. Dit koelt de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie en voorkomt pijn bij de behandeling. Hierdoor is dit systeem ook geschikt voor een gevoelige huid en is verdoving niet nodig. Tevens wordt er ook op het behandelde deel een gel aangebracht dat ter extra bescherming en om een vloeiende beweging van de laserkop mogelijk te maken. Je kunt meestal direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.

Kan laserontharing op een tattoo?

Created with Sketch.

Nee, laserontharing kan niet uitgevoerd worden op een tatoeage. Dit beïnvloed de kwaliteit van je tatoeage. De tattoo zou verbranden. Kleine stukjes tatoeage plak ik af. 

Kan laserontharing op striemen?

Created with Sketch.

Ja, dat vormt geen probleem. 

Gaan ook donshaartjes weg door laserontharing? 

Created with Sketch.

Neen. Donshaartjes bevatten geen pigment en worden dus niet verwijderd dmv laserontharing.

Wat gebeurt er als ik langer wacht dan 6 weken?  

Created with Sketch.

Helemaal niets. Dat vormt geen probleem. Het enige nadeel is dat het dan ook iets langer duurt tegen je haarvrij bent, omdat ook je laatste afspraak dan opschuift. 

Wanneer je er in de zomer voor kiest je laserontharing op pauze te zetten, dan kan dit gewoon hervat worden na de zomer.

Mag ik ook laseren in de zomer?

Created with Sketch.

Dat mag als je om de twee uur een SPF 50 gebruikt. 

Voor het correcte antwoord moet je eigenlijk eerst jezelf in vraag stellen. Gebruik jij op een correcte manier zonnebrandcrème?  Vind ik het oké als het desbetreffende gebied niet bruin kleurt deze zomer? 

Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de behandelingen zonnebank te vermijden. Om het gehele jaar door effectief en veilig behandeld te kunnen worden, is het belangrijk dat u uw huid het hele jaar door tegen de zon beschermt. Wanneer je SPF 50 gebruikt en om de 2 uur smeert, dan mag je laserontharing laten uitvoeren. 

Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan of veel binnen werken blijven sowieso goede kandidaten voor laserontharing. 

Het advies is om de week voor en de week na de behandeling niet te zonnen, alsook geen zelfbruiner aan te brengen. 

Ik heb een afspraak voor de volledige bikini, maar ik heb mijn maandstonden. Wat nu?

Created with Sketch.

Dit vormt geen probleem bij het gebruik van een tampon. Indien je je hierbij ongemakkelijk voelt, kan je ons contacteren om de afspraak een week te verplaatsen.

Mag je als minderjarige gelaserd worden?

Created with Sketch.

Er is geen wettelijke minimum leeftijd om een laser behandeling voor ontharen te kunnen ondergaan. Wel heb je het beste (blijvende) resultaat van een behandeling na de puberteit omdat je lichaam nog nieuwe haargroei aanmaakt en het haar te dun kan zijn voor een laser behandeling. Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd schriftelijk toestemming geven.