Wat is laserontharing?

Created with Sketch.

 Laserontharing is een permanente haarverwijderingsmethode. Het is een veilig manier om ongewenste lichaams- en gezichtshaar te verwijderen. Deze methode richt zich op het vernietigen van de haarzakjes, zodat er in het behandelde gebied geen haren meer kunnen groeien. 

Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Een speciale koeltip die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een pijnloze ontharing. Laserbehandeling geniet daardoor de voorkeur van steeds meer mensen. Bovendien zorgt ontharing met de laser na 5 tot 8 behandelingen voor een definitieve ontharing. Gemiddeld 95 procent van de behandelde haren is dan definitief weg. 

Wat zijn de voordelen van laserontharing?

Created with Sketch.

Niet pijnlijk 

Permanent resultaat 

Niet meer maandelijks waxen of dagelijks scheren 

Geen ingegroeide haren meer

Gladde huid

Gezien ik werk met mijn eigen toestel en niet afhankelijk ben van een salon of een vaste laserdag, kan ik de behandelingen aanbieden aan betaalbare prijzen.

Na hoeveel sessies zal ik resultaat zien?

Created with Sketch.

Na je eerste sessie zal je al resultaat zien in de vorm van kale plekjes. Echter is het de combinatie van meerdere sessies dat zal leiden naar permanente ontharing. 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Created with Sketch.

Het haar kent 3 groeifases. De laser richt zich enkel op de gepigmenteerde haren. Enkel de haren in de actieve- of anagene fase, worden definitief verwijderd. Voor een effectief resultaat heeft u tussen de 6 tot 8 sessies nodig. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. Gaandeweg beoordelen wij hoe het vervolgtraject eruit ziet, dit varieert per persoon. 


Tussen de sessies dient ook steeds gemiddeld 6 weken te zitten. 

Het aantal sessies hangt af van de te behandelen huidzone, huidtype, haartype en het aantal haartjes die zich in de rustfase bevindt. 

Een jaarlijkse herhalingssessie is aangeraden. 

Moet ik eerst op intakegespek komen voor ik aan de behandeling begin? 

Created with Sketch.

Neen. Met ons pijnloos en effectief toestel is een intakegesprek overbodig. Alle nodige info kun je hier op de site terugvinden. Tijdens de eerste afspraak bespreek ik je wensen en geef ik advies. 

Wij zijn meestal drie tot zes maanden op voorhand volgeboekt waardoor intakegesprekken niet haalbaar zijn. Voor persoonlijk advies in verband met de laserontharing mag je me altijd contacteren via messenger of mail.

Doet laserontharing pijn?

Created with Sketch.

Er is een tintelend, prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. De behandeling is zeer goed te verdragen. De meesten beschrijven het als voelbaar maar absoluut niet pijnlijk. 

Wat mag ik verwachten? 

Created with Sketch.

De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan het haar en alleen haren die in de groeifase zijn en pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn. 

De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren dezelfde groeifase heeft bereikt, dit is gemiddeld na 6 weken. 

Hoe gaan we te werk? 

Created with Sketch.

- Een eigen medische fiche wordt aangemaakt
- Zone bekijken en controleren 

- Een specifieke coolinggel wordt aangebracht

- Uit voorzorg wordt een aangepaste laserbril gedragen.
- Start van de behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren 

Een intakegesprek voor we van start gaan is niet nodig. Alle nodige info kun je hier op de site terugvinden Met ons pijnloos en effectief toestel is een intakegesprek overbodig. Tijdens de eerste afspraak bespreek ik je wensen en geef ik advies. 

Wij zijn meestal drie tot zes maanden op voorhand volgeboekt waardoor intakegesprekken niet haalbaar zijn. Voor persoonlijk advies in verband met de laserontharing mag je me altijd contacteren via messenger of mail.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Created with Sketch.

 Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat kleine zwellingen vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er koelende gel aangebracht. 1 tot 2 weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit storend vindt, kunt u deze haren scheren. U mag ze ook laten zitten, ze vallen vanzelf wel uit. 

Hoe bereid ik me voor op een laserbehandeling?

Created with Sketch.

1 dag voor je op laserbehandeling komt scheer je de haartjes weg op de te behandelen zone.

- 6 weken voor je behandeling geen ontharingsmethodes behalve scheren

- 10 dagen voor je laserbehandeling niet meer zonnen

- 1 week voor je laserbehandeling geen zelfbruiner aandoen

- 1 dag voor je behandeling de haartjes wegscheren

Wanneer je een afspraak inplant, ontvangt u per mail alle info, alsook het toestemmingsformulier. Gelieve het toestemmingsformulier voor laserontharing af te drukken, in te vullen en mee te nemen op uw afspraak.

Waar moet ik op letten na de behandeling? 

Created with Sketch.

- Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied.

- U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.
 - Niet met het behandelde gebied in de zon/op de zonnebank 2 weken na de behandeling.

- Geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken na de behandeling.

1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen dan geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit.
 
Tussen de behandelingen in niet harsen, waxen, epileren of met het pincet uittrekken. Alleen scheren is toegestaan.
 
De huid laten rusten, niet pulken. 

Info bij het maken van een afspraak

Created with Sketch.

Wil je zeker zijn van je plaatsje in onze agenda? Boek dan best tijdig je afspraak in. 


Definitieve ontharing bestaat gemiddeld uit 6 tot 8 behandelingen, telkens met gemiddeld 6 weken tussen de behandelingen. 

Let op!  Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de sessies na 6 weken. Boek best meteen enkele afspraken in, zodat je zeker bent van een plaatsje in de agenda.  Als het niet lukt na 6 weken, mag dit ook na 5 of 7 weken.


Een jaarlijkse onderhoudsbeurt bestaat slechts uit 1 afspraak. 


Indien u niet kan aanwezig zijn, dient uw afspraak minimaal 48u op voorhand te worden geannuleerd. 

> Bij laattijdig annulatie zijn wij genoodzaakt de afspraak aan te rekenen voor de gereserveerde tijd in onze agenda.
> Bij het niet nakomen van uw afspraak, zonder ons te verwittigen, zal uw afspraak worden aangerekend.

Wij vragen u om het uur van afspraak te respecteren en om op tijd te komen. Vanaf 10 minuten te laat, wordt de afspraak geannuleerd.

Wij hebben geen bancontact. Ja kan wel betalen met payconic of de bank app.


U kunt geen kinderen meenemen naar het salon gedurende de behandeling. 

Wanneer je een afspraak inplant, ontvangt u per mail alle info, alsook het toestemmingsformulier. Gelieve het toestemmingsformulier voor powderbrows af te drukken, in te vullen en mee te nemen op uw afspraak. 

Wanneer is het beste moment om met laserontharing te starten?

Created with Sketch.

 Je start best met laserontharing tijdens een periode waarin je niet teveel zont. Zes weken voor, en twee weken na de behandeling mag je huid niet blootgesteld worden aan zon of UV-stralen. Daarnaast werkt laserontharing het best als je huid bleek is. Je kan dus best beginnen met de behandeling tussen oktober en juni. Als je geen zware zonneklopper bent, kan het ook in de zomer. 

Lichaamsdelen waar geen zonlicht aankomt, kunnen het ganse jaar gelaserd worden. 

Is laserontharing veilig?

Created with Sketch.

 Uiteraard. Ik werk met een medische laser. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien. De laser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik 

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

Created with Sketch.

In principe alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen. Echter zijn er een paar uitzonderingen: de laser reageert niet op grijze- of donsharen door het ontbreken van pigment. 

 

Laserontharing werkt als je haar voldoende pigment bevat. Bij bruin-rood haar is dit meestal geen probleem. Blond-rood haar is moeilijker te verwijderen met een laser. 

Bij zwangere vrouwen, wanneer u borstvoeding geeft of wanneer u aan epilepsie lijdt wordt een laserbehandeling afgeraden. Ook plaatsen waar een tatoeage staat of piercings zitten worden gemeden.

Zijn de resultaten definitief?

Created with Sketch.

 Onze effectieve laser zorgt voor permanente haarreductie van 95%. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen. Daarom wordt een jaarlijkse herhalingsbeurt aangeraden. 

Is het mogelijk om mijn jaarlijkse onderhoudsbeurt bij jullie te laten doen, terwijl ik destijds in een ander salon ging?

Created with Sketch.

Uiteraard. Iedereen is welkom. De prijzen zijn hetzelfde voor zowel nieuwe als vaste klanten.

Hoe verwijdert de laser het haar?

Created with Sketch.

Het licht dat vrijkomt uit de laser wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. Het diode-licht dat op een diepte van 810nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken maar de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van de haarfollikel zorgt voor vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging ervan.