Wat is laserontharing?
Laserontharing is een permanente haarverwijderingsmethode. Het gaat om permanente haarreductie en is een veilig manier om ongewenste lichaamshaar te verwijderen. Deze methode richt zich op het vernietigen van de haarzakjes, zodat er in het behandelde gebied geen haren meer kunnen groeien.
Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Een speciale gekoelde laserkop die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een pijnloze ontharing. Laserbehandeling geniet daardoor de voorkeur van steeds meer mensen. Bovendien zorgt ontharing met de laser na gemiddeld 8 behandelingen voor een definitieve ontharing. Gemiddeld 80 tot 95 procent van de behandelde haren is dan definitief weg.
Wat zijn de voordelen van laserontharing?
- BETAALBARE PRIJZEN. Gezien ik werk met mijn eigen toestel en niet afhankelijk ben van een salon of een vaste laserdag, kan ik de behandelingen aanbieden aan betaalbare prijzen.
- GEEVANCEERDE, MEDISCHE DIODELASER.
- NIET PIJNLIJK. De behandeling is vrijwel pijnloos. Dit in tegenstelling tot laseren met IPL.
- GEEN DOWNTIME. Na de behandeling kan je gewoon je normale bezigheden weer hervatten en zelfs meteen naar de fitness gaan voor een workout.
- SNEL ZICHTBAAR RESULTAAT. Al na een eerste behandeling zie je resultaten.
- VOOR ELK GEBIED. Jij kiest welk gebied, en wanneer je uitbehandeld bent moet je je nooit meer scheren.
- PERMANENT RESULTAAT. Alle haartjes die weg zijn, blijven ook weg.
- NIET MEER MAANDELIJKS WAXEN.
- NIET MEER DAGELIJKS SCHEREN.
- GEEN INGEGROEIDE HAREN MEER. Gedaan met bobbels en ontstekingen.
- GLADDE HUID.
Wat is het verschil met een IPL behandeling?
Wij werken met de diode laser. Ontharen met IPL staat er om bekend behoorlijk pijnlijk te kunnen zijn. Gelukkig is dit met de diodelaser niet zo. IPL zal de haren afzwakken, diodelaser zal de haren tot in het haarzakje weglaseren. Diodelaser gaat dus veel dieper en target de haren specifieker.
Na hoeveel sessies zal ik resultaat zien?
Na je eerste sessie zal je al resultaat zien in de vorm van kale plekjes. Ook kunnen de haren al trager en fijner terugkomen. Echter is het de combinatie van meerdere sessies dat zal leiden naar permanente ontharing.
Het eerste resultaat zal je zien na ongeveer 2 tot 3 weken na je lasersessie.
In sommige gevallen treedt een kleine hergroei (meestal na 3 à 4 sessies) op, vaak met lichtere en fijnere haartjes. Deze haartjes worden geviseerd in de laatste sessies. Het is dan ook van belang om alle sessies te voltooien.
Onze haargroeicyclus kent 3 fases. Groeifase, rustfase en overgangsfase. De laser zal de follikel alleen uitschakelen tijdens de groeifase. Na 6 weken zijn alle haren van de overgangsfase terechtgekomen in de groeifase, en kunnen we deze behandelen. 6 weken later zijn ook de laatste haren in de groeifase terechtgekomen, waardoor we deze kunnen laseren. Je zal dan ook zien na 3 behandelingen dat je het gevoel van 'regressie' of teruggroei kan ondervinden. Dit is omdat deze haren in verschillende fases beginnen terug te komen. Ieder haartje heeft een beetje andere haargroeicyclus, en dit kan je merken na 3 a 4 beurten. Wat wél goed is naar resultaat toe, want alle haren dat je ziet zijn in de groeifase en kunnen weer getriggerd worden.
Hoeveel sessies heb ik nodig?
Het aantal sessies hangt af van de te behandelen huidzone, huidtype, haartype en het aantal haartjes die zich in de rustfase bevindt. Elke persoon, huid en haargroei is uniek.
Gemiddeld 8 behandelingen. Er zijn dus evengoed mensen al uitbehandeld na 6 behandelingen, terwijl anderen er soms 10 nodig hebben. Helaas is dit niet op voorhand te voorspellen.
Een bikinilijn bijvoorbeeld is vlug uitbehandeld, de kin of de intieme zone zijn hardnekkige zones en hebben soms een extra behandeling nodig.
Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. Gaandeweg beoordelen wij hoe het vervolgtraject eruit ziet, dit varieert per persoon.
Na ongeveer 8 behandelingen komt er aanzienlijk minder haar terug. De haren die overblijven zijn dun en licht van kleur.
Onderhoudssessies zijn aangeraden. Dit wil zeggen dat je best terugkomt voor een herhalingssessie, gemiddeld elke 6 maanden.
Belangrijk is wel dat je consequent op je afspraken komt. Onze haargroeicyclus kent 3 fases. Groeifase, rustfase en overgangsfase. De laser zal de follikel alleen uitschakelen tijdens de groeifase. Na 6 weken zijn alle haren van de overgangsfase terechtgekomen in de groeifase, en kunnen we deze behandelen. 6 weken later zijn ook de laatste haren in de groeifase terechtgekomen, waardoor we deze kunnen laseren. Je zal dan ook zien na 3 behandelingen dat je het gevoel van 'regressie' of teruggroei kan ondervinden. Dit is omdat deze haren in verschillende fases beginnen terug te komen. Ieder haartje heeft een beetje andere haargroeicyclus, en dit kan je merken na 3 a 4 beurten. Wat wél goed is naar resultaat toe, want alle haren dat je ziet zijn in de groeifase en kunnen weer getriggerd worden. Het duurt daarom gemiddeld 8 of 9 sessies, om alle fases voldoende te kunnen laseren. Wat wel belangrijk is, is dat de laserbehandelingen systematisch ingepland worden. Plan ze consequent en probeer ook steeds op je afspraak te komen voor het beste resultaat. Wees consequent, heb geduld en voltooi alle behandelingen met de juiste intervallen. Gemiddeld gaat het om 6 weken.
Bij het maken van je afspraken raad ik aan best ook de daaropvolgende afspraken vast te zetten. Boek bij voorkeur al enkele afspraken in om je plaatsjes in de agenda te garanderen en teleurstelling te vermijden.
Hoeveel tijd moet er tussen de sessies zitten?
Omdat de haren in verschillende fases groeien, kunnen ze niet in één keer worden verwijderd. Tussen de behandelingen zit daarom wat tijd. Gemiddeld is dit 6 weken. 5 of 7 weken mag ook.
Indien het gaat om laserontharing in het gelaat, mogen afspraken al om de 4 weken.
Moet ik eerst op intakegespek komen voor ik aan de behandeling begin?
Neen. Met ons pijnloos en effectief toestel is een intakegesprek overbodig. Alle nodige info kun je hier op de site terugvinden. Tijdens de eerste afspraak bespreek ik je wensen en geef ik advies.
Een laserbehandeling houdt ook niet veel in. Stress is al zeker niet nodig, en ook na de behandeling kan je meteen alle dagelijkse activiteiten gewoon hervatten.
Doet laserontharing pijn?
Tijdens het laseren voel je prikkelingen, wat wordt ervaren als irritant, maar niet als pijnlijk.
Naarmate de sessies vorderen, worden de instellingen steeds verhoogd. Gezien je steeds minder haar zal hebben, en de haren ook steeds fijner worden, is het mogelijk om telkens onze instellingen te verhogen. Ik vraag dan ook geregeld hoe het aanvoelt voor jou als klant. Tijdens de laatste sessies zullen er veel minder haren staan. Deze laatste haren worden dan echt getriggerd. Tijdens deze sessies kan het wat irritant aanvoelen, en wordt het vergeleken alsof je met een klein haarrekkertje tegen de huid schiet. Je kan hiervan eens schrikken.
Mensen die vroeger de oude IPL techniek ervaren hebben, zullen angstig zijn voor een laserbehandeling. Het is echter niet te vergelijken! Je voelt prikkeltjes, maar geen pijn.
Soms hoor ik horrorverhalen van dames die in een ander salon veel pijn hebben ervaren. Soms riepen ze het uit van de pijn, hadden ze brandwonden, moesten ze stoppen wegens pijn, moesten ze verdovende zalf gebruiken of koelen met coldpacks. Dit is niet aan de orde bij ons in het salon !! Je kan dus zonder stress op je afspraak komen.
De gel die we eerst opbrengen is een beetje koud. Doordat we constant bewegen voel je van de laser niet meer dan een beetje aangename warmte. Er is een tintelend, prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. De behandeling is zeer goed te verdragen. De meesten beschrijven het als voelbaar maar absoluut niet pijnlijk.
Om de huid te beschermen wordt er een ingebouwd koelsysteem gebruikt. Dit koelt de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie en voorkomt pijn bij de behandeling. Hierdoor is dit systeem ook geschikt voor een gevoelige huid en is verdoving niet nodig. Tevens wordt er ook op het behandelde deel een gel aangebracht dat ter extra bescherming en om een vloeiende beweging van de laserkop mogelijk te maken. Je kunt meestal direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.
Ben je benieuwd naar het gevoel? Dan kan je gerust een proefsessie inplannen.
Wat mag ik verwachten van de behandeling?
We beginnen met het aanbrengen van koelende gel. Vervolgens gaan we laseren. Doordat we constant bewegen voel je van de laser niet meer dan een beetje aangename warmte. Er is een tintelend, prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Na het laseren wordt de koelende gel verwijderd.
De behandeling houdt niet zo veel in. De dag zelf breng je best geen producten meer aan op de behandelde huid. Trek en pluk niet aan de haartjes. Tussen de behandelingen in niet harsen, epileren, waxen of met een pincet haartjes uittrekken. Scheren is wel toegelaten.
Wat mag ik verwachten van resultaat?
Onze effectieve laser zorgt voor permanente haarreductie van 80 tot 99%. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (medicatie of hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen. We maken heel ons leven cellen aan die haar kunnen worden. Daarom is het belangrijk om terug te komen elke 6 maanden.
Haarzakjes die geen haren aanmaken, kunnen alsnog actief worden. Daarom wordt een jaarlijkse herhalingsbeurt aangeraden. Een onderhoudsbeurt is aangeraden elke 6 maanden, afhankelijk van persoon tot persoon, medicatiegebruik, hormonaal, etc.
We kunnen daarom het beste spreken over een permanente reductie, niet van permanente verwijdering van alle haren. Na ongeveer 8 behandelingen komt er aanzienlijk minder haar terug. De haren die overblijven zijn dun.
Op niet hormonale plaatsen kan je tot 99% van de haren verwijderen.
De schaamstreek, met name rondom de schaamlippen, is een zone waar je nooit volledig haarloos kan zijn dmv laserontharing. Dit is te danken aan een gevoelige huid, met een ietswat andere huidskleur. We zijn genoodzaakt daar voorzichtig te werk te gaan. Dit in combinatie met het feit dat het een hormonale zone is, zorgt ervoor dat we daar wel een haarvermindering gaan ondervinden, maar geen volledige ontharing.
Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. Een bikinilijn bijvoorbeeld is vlug uitbehandeld, de kin of de intieme zone zijn hardnekkige zones en hebben soms een extra behandeling nodig.
Het te verwachten resultaat in combinatie met haartype en huidtype:
· Bij zwarte tot donker gepigmenteerde haren is 90% tot 95% haarreductie haalbaar
· Indien het haar donkerblond is, wordt het percentage haarreductie minder, namelijk 70%
· Bij rode of blonde haren zal de reductie rond de 40% liggen. Rood-bruine haren hebben
meer resultaat dan rood-blonde haren.
· Grijze of witte haren hebben 0 % resultaat.
· Een wit of grijs haar met donkere wortel bevat nog pigment. Hier is je reductie 40%.
Het eerste resultaat zal je zien na ongeveer 2 tot 3 weken na je lasersessie. Heel vaak is dit al zichtbaar na de eerste behandeling.
Wanneer heb je het beste resultaat?
Het beste en snelste resultaat bereik je bij mensen met de combinatie van donkere haren én een bleke huid.
De laser stuurt een puls naar de haarwortel om deze te vernietigen. De laser werkt in op het pigment in je haarzakje. Het licht dat vrijkomt uit de laser wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt. Wanneer de haarwortel echter geen pigment bevat, kan de flits ook helemaal niet inwerken in deze follikel.
Daarom is een laserbehandeling bij blond haar minder effectief. Bij blondbruine haren zal dit werken, maar zullen er misschien meer behandelingen nodig zijn. Bij hele blonde haren is laserontharing niet aangeraden. Indien je twijfelt of laserontharing iets voor jou haartype is, kan je ook een gratis proefsessie inplannen.
Een kleine tip om je reeds een idee te geven bij blonde haren: trek eens een haartje uit met een pincet en bekijk het kleur van de wortel. Indien de haarwortel bleek of wit is, is laserontharing niet geschikt. Indien de haarwortel donker is, is laserontharing een goede optie.
Ook is het zo dat er meer en vlugger resultaat is bij een bleke huid, dan bij een bruin getinte huid. Dat is ook één van de redenen dat laserontharing soms op pauze wordt gezet in de zomer. Wanneer de huid donker is, is het moeilijk voor de laser om onderscheid te maken tussen donkere huid en donker pigment in de haarwortel. Gezien het contrast klein is, zijn de resultaten ook iets minder en moet je rekenen op mogelijks één tot twee laserbeurten extra.
Het te verwachten resultaat in combinatie met haartype en huidtype:
· Bij zwarte tot donker gepigmenteerde haren is 90% tot 95% haarreductie haalbaar
· Indien het haar donkerblond is, wordt het percentage haarreductie minder, namelijk 70%
· Bij rode of blonde haren zal de reductie rond de 40% liggen. Rood-bruine haren hebben
meer resultaat dan rood-blonde haren.
· Grijze of witte haren hebben 0 % resultaat.
· Een wit of grijs haar met donkere wortel bevat nog pigment. Hier is je reductie 40%.
Is resultaat gegarandeerd?
Laserontharing is een innovatieve methode om ongewenst haar te verwijderen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het effect kan variëren van persoon tot persoon. We hebben geen controle over hoe jouw lichaam zal reageren. Ik wil hierin zo transparant mogelijk zijn. Bij twijfels plannen we een proefsessie in, zo kunnen we zien hoe jouw haren reageren.
Bij blonde, witte, roste of grijze haren zal het sowieso niet lukken.
De ene keer zie ik meer resultaat dan de andere keer. Hoe komt dit?
De cyclus van het haar bestaat uit 3 verschillende fases; de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. De duur van iedere fase is afhankelijk van persoon tot persoon, alsook van het lichaamsgebied.
Laserontharing werkt alleen bij de haren die in de groeifase zitten. Wanneer de haren in de groeifase gelaserd worden, gebeurt er niets met de 2 andere fases. Deze komen dus bij je volgende afspraak aan bod. Doordat niet alle haren in dezelfde groeicyclus zitten, zijn er een aantal behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bekomen.
Om alle haren in alle fases steeds te kunnen laseren, is het van belang dat je consequent je afspraken inboekt en opvolgt. Kom dus voor het beste resultaat steeds om de 5 of 6 weken op afspraak. Zo ben je zeker dat alle haren gelaserd worden.
Hoe gaan we te werk?
- Een eigen medische fiche wordt aangemaakt
- Zone bekijken en controleren
- Een specifieke coolinggel wordt aangebracht
- Uit voorzorg wordt een aangepaste laserbril gedragen.
- Start van de behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren
Een intakegesprek voor we van start gaan is niet nodig. Alle nodige info kun je hier op de site terugvinden Met ons pijnloos en effectief toestel is een intakegesprek overbodig. Tijdens de eerste afspraak bespreek ik je wensen en geef ik advies.
Wij zijn meestal drie tot zes maanden op voorhand volgeboekt waardoor intakegesprekken niet haalbaar zijn. Voor persoonlijk advies in verband met de laserontharing mag je me altijd contacteren via messenger of mail.
Wat gebeurt er na de behandeling?
Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden, en in rode puntjes staan die wat kleine zwellingen vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal snel weer verminderen.
2 tot 3 weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit storend vindt, kunt u deze haren scheren. U mag ze ook laten zitten, ze vallen vanzelf wel uit.
Hoe bereid ik me voor op een laserbehandeling?
2 dagen voor je op laserbehandeling komt scheer je de haartjes weg op de te behandelen zone.
- 6 weken voor je behandeling geen ontharingsmethodes behalve scheren
- 3 dagen voor je laserbehandeling niet meer zonnen
- 1 week voor je laserbehandeling geen zelfbruiner aandoen
- 2 dagen voor je behandeling de haartjes wegscheren
Let er op dat je niet scheert te kort voor je afspraak. Het is van belang dat er mini stoppeltjes zijn. IN HET GEZICHT IS SCHEREN NIET NOODZAKELIJK.
Bij het maken van je afspraken raad ik aan best ook de daaropvolgende afspraken vast te zetten. Boek bij voorkeur al enkele afspraken in om je plaatsjes in de agenda te garanderen en teleurstelling te vermijden.
Waar moet ik op letten na de behandeling?
- Geen producten aanbrengen op het behandelde gebied.
- U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.
- Niet met het behandelde gebied in de zon of op de zonnebank voor, na of tussen uw laserontharingbehandelingen.
- Geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken na de behandeling.
- Trek en pluk niet aan de haartjes.
1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien. Deze mogen dan geschoren worden, maar dat hoeft niet, want ze vallen vanzelf uit.
Tussen de behandelingen in niet harsen, waxen, epileren of met het pincet uittrekken. Alleen scheren is toegestaan.
De huid laten rusten, niet pulken.
Info bij het maken van een afspraak
De agenda staat dag op dag 2 maanden ver open, afspraken kunnen dus steeds tot 2 maanden ver geboekt worden.
Definitieve ontharing bestaat gemiddeld uit 8 behandelingen, telkens met gemiddeld 5 tot 7 weken tussen de behandelingen.
Een onderhoudsbeurt is om de 6 maanden.
Indien u niet kan aanwezig zijn, dient uw afspraak minimaal 48u op voorhand te worden geannuleerd.
> Bij laattijdig annulatie zijn wij genoodzaakt de afspraak aan te rekenen voor de gereserveerde tijd in onze agenda.
> Bij het niet nakomen van uw afspraak, zonder ons te verwittigen, zal uw afspraak worden aangerekend.
Wij vragen u om het uur van afspraak te respecteren en om op tijd te komen. Vanaf 10 minuten te laat, wordt de afspraak geannuleerd.
U kunt geen kinderen meenemen naar het salon gedurende de behandeling.
Er is geen bancontact.
* U kunt cash betalen.
* U kunt betalen via overschrijving, maar dan moet het bedrag overgemaakt zijn voor je op je afspraak komt.
Bij het maken van je afspraken raad ik aan best ook de daaropvolgende afspraken vast te zetten. Boek bij voorkeur al enkele afspraken in om je plaatsjes in de agenda te garanderen en teleurstelling te vermijden.
Kan ik meerdere afspraken vooruit plannen?
De agenda staat dag op dag 2 maanden ver open, afspraken kunnen dus steeds tot 2 maanden ver geboekt worden.
Wanneer is het beste moment om met laserontharing te starten?
Je start best met laserontharing tijdens een periode waarin je niet teveel zont. Zes weken voor, en twee weken na de behandeling mag je huid niet blootgesteld worden aan zon of UV-stralen. Daarnaast werkt laserontharing het best als je huid bleek is. Je kan dus best beginnen met de behandeling tussen oktober en juni. Als je geen zware zonneklopper bent, kan het ook in de zomer.
Lichaamsdelen waar geen zonlicht aankomt, kunnen het ganse jaar gelaserd worden.
Is de behandeling voor iedereen geschikt?
Er zijn een paar uitzonderingen: de laser reageert niet op grijze haren, blonde haren, of donsharen door het ontbreken van pigment.
Laserontharing werkt als je haar voldoende pigment bevat. Bij bruin-rood haar is dit meestal geen probleem. Blond-rood haar is moeilijker te verwijderen met een laser.
Bij zwangere vrouwen, wanneer u borstvoeding geeft of wanneer u aan epilepsie lijdt wordt een laserbehandeling afgeraden. Ook plaatsen waar een tatoeage staat of piercings zitten worden gemeden.
Wanneer mag je niet behandeld worden met de laser?
- Bij oncologische aandoening van de huid of overgevoeligheid na bestraling.
- Wanneer je een hartinfarct had in de laatste 6 maanden.
- Wanneer je een pacemaker/inwendige defibrillator hebt.
- Indien een cliënt een antibioticakuur volgt, dan moet deze eerst worden afgerond.
- Indien je tumoren hebt.
- Bij auto-immuunziekten.
- Bij epilepsie.
- Tijdens zwangerschap.
- Tijdens borstvoeding.
- Met verse littekens van operaties in de laatste 6 weken.
- Bij herpesinfectie
- Bij netelroos of gordelroos
- Bij gebruik van Roacutaan
- Bij HIV of Hepatitis
- Bij keloïde reactie van de huid wanneer je wondjes hebt (= rubberachtig jeukend donker wildvlees tijdens littekenvorming).
- Bij huidziektes (raadpleeg altijd eerst de arts).
- Bij pigment afwijkingen zoals Vitiligo en Melasma.
- Bij koortslipinfectie in de voorbije maand kan niet gelaserd worden rond de mond.
- We kunnen niet laseren rond metalen in of net onder de huid waar we behandelen. Piercings zullen er tijdelijk uit moeten.
- We kunnen niet laseren op lichaamsdelen waar zich pinnen of schroeven in gewrichten en botten bevinden
- We kunnen niet laseren op lichaamsdelen waar zich implantaten onder de huid bevinden, bijvoorbeeld in borsten, kin, billen, ...
- Er kan niet over de tatoeage heen behandeld worden.
Er zijn veel medicijnen die sensibiliserend zijn. Dat betekent dat ze overgevoeligheid kunnen veroorzaken. Het is niet mogelijk om ze allemaal op te sommen. Medicijnen die zeer foto sensibiliserend zijn, zijn door de apotheek voorzien van een etiket “Vermijd UV lampen en fel zonlicht”. Op de verpakking en de bijsluiter van het medicijn tref je deze informatie aan.
Zijn de resultaten definitief?
Onze effectieve laser zorgt voor permanente haarreductie van 85% tot 95%. Helaas is een vermindering van 100% is niet realistisch i.v.m. de slapende haarzakjes die geactiveerd kunnen worden. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet. Hier hebben wij helaas geen invloed op. We maken heel ons leven cellen aan die haar kunnen worden. Daarom is het belangrijk om terug te komen elke 6 maanden.
Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (medicatie of hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen.
Haarzakjes die geen haren aanmaken, kunnen alsnog actief worden. Daarom wordt een jaarlijkse herhalingsbeurt aangeraden. Dit gaat om 1 tot 3 keer per jaar, afhankelijk van persoon tot persoon, medicatiegebruik, hormonaal, etc.
We kunnen daarom het beste spreken over een permanente reductie, niet van permanente verwijdering van alle haren.
Vaak zijn dames die anders waxen, vlugger uitbehandeld dan dames die altijd scheren. Echter hebben zij wel meer onderhoudsafspraken nodig. Zij zullen het eerste jaar misschien 2 of 3 keer moeten komen voor een onderhoudsbeurt. Dit omdat vele haren tijdens een lange periode van waxen naar een 'slapende' fase zijn gegaan. Deze kunnen alsnog op termijn terug actief worden, vooral het eerste jaar. Gezien het aantal beurten iets minder is, en de onderhoudsbeurten soms iets meer, kom je gemiddeld op evenveel beurten als iemand die altijd heeft geschoren.
Hoe verwijdert de laser het haar?
Het licht dat vrijkomt uit de laser wordt geabsorbeerd door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. Het diode-licht dat op een diepte van 810nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken maar de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van de haarfollikel zorgt voor vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging ervan.
Is het mogelijk om mijn onderhoudsbeurt bij jullie te laten doen, terwijl ik destijds in een ander salon ging?
Uiteraard. Iedereen is welkom. De prijzen zijn hetzelfde voor zowel nieuwe als vaste klanten.
Ik wil graag mijn bikini laten laseren, maar ben gegeneerd... ?
Gooi je gêne maar overboord, want dit is voor mij alledaagse kost. Het is één van de meest gekozen zones bij vrouwen, daar hebben die ingegroeide haartjes zeker iets mee te maken. Eén van de meest dankbare behandelingen ooit dus! Wist je dat deze na 2 sessies al bijna niet meer ingroeien, én dat je na gemiddeld 8 sessies van die vervelende haartjes verlost bent ?? Geloof me, ik heb alle maten en vormen al gezien, dus niks nieuws voor mij. Iedereen is mooi op zijn eigen manier, vel is vel en haar is haar. Het enige wat mij interesseert zijn de haartjes die er op staan! En ik zie dus alleen maar dat. Focus on the job, en op het resultaat ♡
Voor vele is het de eerste keer uit die comfortzone stappen, maar je zal je snel op je gemak voelen Vaak is het maar eng tot je bent langs geweest. Ik ben daar graag ongenegeerd en open over. Dus als jij er vragen over hebt, shoot!
Full bikini betekent echt full bikini, ik zorg er graag voor dat alle haartjes, ook diegenen die wat verstopt staan, worden verwijderd. Dus ik vraag wel om je slipje uit te doen, anders kan ik niet grondig genoeg werken. But no worries, je zal het je niet beklagen, de resultaten zijn TOP!
Wat is het verschil tussen bikinilijn en bikini volledig?
Bij 'bikinilijn' hebben we het over de sliprand, dus alles wat uit de bikinibroek komt en eventueel een klein stukje binnen de slip. Tijdens de behandeling vraag ik de klant de slip een klein beetje opzij te trekken. Liefst doe ik niet alleen de voorkant, maar ook de sliprand tussen de benen. Als je ooit met de benen open zit met bikini aan, dan zal daar ook al het haar weg zijn. Het gaat als het ware om de binnenkant van de dijen. Tenzij je dit niet wenst. Naar de buitenkant toe ga ik zo ver je haargroei gaat, zelf liever nog ietsje verder.
Je kan er ook voor kiezen om de bikinilijn én de venusheuvel te laten laseren. Dan wordt er niet gelaserd rondom de schaamlippen. De binnenkant van de dijen worden uiteraard ook gelaserd.
Bij 'volledige bikini' wordt alles weg gedaan. Tenzij je graag een streepje laat staan, dat kan uiteraard ook. Het gaat dan om zowel de bikinilijn, het haar vooraan de schaamstreek, alsook het haar rondom de schaamlippen en binnenkant dijen. Je kan er ook voor kiezen om de bilnaad te laseren, dit is inclusief de prijs bij een volledige bikini.
Bikinilijn 65€/sessie
Bikini volledig 110€/sessie
Wordt er bij de bikinilijn per centimeter gerekend?
Neen. We werken automatisch even breed zoals de haargroei plaatsvindt, liefst zelf nog iets breder. Bij 'bikinilijn' hebben we het over de sliprand, dus alles wat uit de bikinibroek komt en eventueel een klein stukje binnen de slip. Tijdens de behandeling vraag ik de klant de slip een klein beetje opzij te trekken. Liefst doe ik niet alleen de voorkant, maar ook de sliprand tussen de benen. Als je ooit met de benen open zit met bikini aan, dan zal daar ook al het haar weg zijn. Het gaat als het ware om de binnenkant van de dijen. Tenzij je dit niet wenst.
Kunnen wenkbrauwen geshaped worden door middel van laserontharing?
Neen. Bij een wenkbrauw die doorloopt kunnen haren tussen de wenkbrauwen verwijderd worden. Ook zware haargroei boven de wenkbrauwen kunnen behandeld worden. Maar het kan niet strak gezet worden zoals je met epilatie doet. Sowieso zal je altijd nog je pincetje nodig hebben.
Kan je ook laseren in het gezicht?
Ja. Wanneer je stugge en dikke haren hebt, is laserontharing ideaal.
Bij donsjes is het minder effectief.
Ga niet in de zon, gebruik geen zonnebank en geen zelfbruinende producten gedurende het lasertraject. Dit om hyperpigmentatie in het gezicht te voorkomen.
Zijn er risico 's verbonden aan laserontharing?
Ik werk met een medische laser. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien. De laser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik.
Zelden of nooit gebeuren complicaties of ongemakken. Meestal ben je na je behandeling niet gewaar dat je een laserbehandeling achter de rug hebt.
In een uitzonderlijk geval kan hyper- en/of hypo pigmentatie ontstaan bij huiden die daar gevoelig voor zijn. In een uitzonderlijk geval kunnen brandwondjes ontstaan. In extreem uitzonderlijke gevallen kan ook een litteken ontstaan.
Is er parking bij het salon?
Ja. Ons salon bevindt zich op de boerebuiten. Er is veel parking in de straat. Ook mag je op de oprit parkeren.
Ik epileer/wax altijd, kan ik dan ook laseren?
Ja. Het is wel belangrijk dat je 6 weken voor je eerste behandeling niet meer gewaxt of geëpileerd hebt. In de 6 weken voor de behandeling, alsook tussen de behandelingen mag je alleen scheren. Niet waxen, epileren of uittrekken.
Wat ik meestal doe bij klantjes die gewoon zijn van te waxen, is naar het einde van de behandelingen toe 10 of 12 weken tussenlaten, ipv 6 weken. Wanneer je langere periodes waxt, komen minder haartjes uit omdat deze zich in de slapende fase bevinden. Zo ben je zeker dat de haartjes allemaal uitkomen.
Vaak zijn dames die anders waxen, vlugger uitbehandeld dan dames die altijd scheren. Echter hebben zij wel meer onderhoudsafspraken nodig. Zij zullen het jaar er op misschien 2 of 3 keer moeten komen voor een onderhoudsbeurt. Dit omdat vele haren tijdens een lange periode van waxen naar een 'slapende' fase zijn gegaan. Deze kunnen alsnog op termijn terug actief worden, vooral het eerste jaar. Gezien het aantal beurten iets minder is, en de onderhoudsbeurten soms iets meer, kom je gemiddeld op evenveel beurten als iemand die altijd heeft geschoren.
Vormt het een probleem als ik daags voor een feest mij laat laseren?
Neen. Waar je wel moet op letten is dat je niet vlak voor of na je behandeling bruinspray gebruikt of spraytan laat doen op de behandelde gebieden.
Om de huid te beschermen wordt er een ingebouwd koelsysteem gebruikt. Dit koelt de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie en voorkomt pijn bij de behandeling. Hierdoor is dit systeem ook geschikt voor een gevoelige huid en is verdoving niet nodig. Tevens wordt er ook op het behandelde deel een gel aangebracht dat ter extra bescherming en om een vloeiende beweging van de laserkop mogelijk te maken. Je kunt meestal direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.
Kan laserontharing op een tattoo?
Nee, laserontharing kan niet uitgevoerd worden op een tatoeage. Dit beïnvloed de kwaliteit van je tatoeage. De tattoo zou verbranden. Kleine stukjes tatoeage plak ik af.
Kan laserontharing op striemen?
Ja, dat vormt geen probleem.
Gaan ook donshaartjes weg door laserontharing?
Neen. Donshaartjes bevatten geen pigment en worden dus niet verwijderd dmv laserontharing.
Gaan blonde haren weg door laserontharing?
Neen. Blonde haren bevatten geen pigment en worden dus niet verwijderd dmv laserontharing. Blondbruine haren bevatten wel pigment, en kunnen wel verwijderd worden.
Indien je twijfelt of laserontharing iets voor jou haartype is, kan je ook een gratis proefsessie inplannen.
Een kleine tip om je reeds een idee te geven bij blonde haren: trek eens een haartje uit met een pincet en bekijk het kleur van de wortel. Indien de haarwortel bleek of wit is, is laserontharing niet geschikt. Indien de haarwortel donker is, is laserontharing een goede optie.
Is laserontharing geschikt wanneer je roodharig bent?
Dit is geschikt wanneer je roodharig tot bruinharig bent.
Het is minder geschikt wanneer de roodharige haren naar blond neigen.
Blonde haren bevatten geen pigment en worden dus niet verwijderd dmv laserontharing. Blondbruine haren bevatten wel pigment, en kunnen wel verwijderd worden.
Indien je twijfelt of laserontharing iets voor jou haartype is, kan je ook een gratis proefsessie inplannen.
Een kleine tip om je reeds een idee te geven bij blonde haren: trek eens een haartje uit met een pincet en bekijk het kleur van de wortel. Indien de haarwortel bleek of wit is, is laserontharing niet geschikt. Indien de haarwortel donker is, is laserontharing een goede optie.
Mag ik ook laseren in de zomer?
Dat mag als je om de twee uur een SPF 50 gebruikt.
Voor het correcte antwoord moet je eigenlijk eerst jezelf in vraag stellen. Gebruik jij op een correcte manier zonnebrandcrème? Vind ik het oké als het desbetreffende gebied niet bruin kleurt deze zomer?
Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de behandelingen zonnebank te vermijden. Om het gehele jaar door effectief en veilig behandeld te kunnen worden, is het belangrijk dat u uw huid het hele jaar door tegen de zon beschermt. Wanneer je SPF 50 gebruikt en om de 2 uur smeert, dan mag je laserontharing laten uitvoeren.
Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan of veel binnen werken blijven sowieso goede kandidaten voor laserontharing.
Het advies is om de week voor en de week na de behandeling niet te zonnen, alsook geen zelfbruiner aan te brengen.
Kunnen mannen ook laseren?
Uiteraard. Geregeld kiezen mannen ervoor om hun buik, borst of rug te laseren.
Kan je als man ook je hoofdhuid of baard laten laseren?
Dat zou kunnen, en is niet schadelijk.
Zelf kies ik er echter voor dit niet aan te bieden in mijn salon.
Het is zo dat je bij laserontharing moet rekenen op een haarreductie van 90% tot 95%. Da betekent dat er nog steeds enkele haren op het hoofd blijven staan. Hoofdhaar blijft ook groeien. Op de benen kan één haartje geen kwaad, deze stopt bij een bepaalde lengte. Een haar op de hoofdhuid daarentegen, zal blijven groeien. Je zal dus nog altijd genoodzaakt zijn om je geregeld te scheren.
Ook is het zo dat haren op het hoofd met de tijd grijs worden. Grijze haren kunnen niet gelaserd worden door het ontbreken van pigment. Ook dan zal je opnieuw genoodzaakt zijn om tussenin terug te scheren.
Ik heb een afspraak voor de volledige bikini, maar ik heb mijn maandstonden. Wat nu?
Dit vormt geen probleem bij het gebruik van een tampon. Indien je je hierbij ongemakkelijk voelt, kan je ons contacteren om de afspraak een week te verplaatsen.
Mag je als minderjarige gelaserd worden?
Er is geen wettelijke minimum leeftijd om een laser behandeling voor ontharen te kunnen ondergaan. Wel heb je het beste (blijvende) resultaat van een behandeling na de puberteit omdat je lichaam nog nieuwe haargroei aanmaakt en het haar te dun kan zijn voor een laser behandeling. Tot de leeftijd van 18 is het lichaam nog onder invloed van hormonale veranderingen die het laser resultaat kunnen beïnvloeden.
Indien je toch ongewenste haargroei hebt, en wil zien of het iets voor jou is, kan je een proefsessie inplannen.
Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd schriftelijk toestemming geven.
Mag ik tussen de laserbeurten scrubben?
Dat mag.
Na enkele lasersessies heb je een heleboel haren die beschadigd zijn, maar nog niet volledig vernietigd. Deze haren zullen fijner teruggroeien, en zijn minder stug. Ze hebben soms de kracht niet meer om door de huid te breken, en daardoor kan je een periode van ingegroeide haren hebben. Tijdens deze periode wordt scrubben echt aangeraden, dat mag dan zeker 3x per week.
Wat gebeurt er tijdens een proefsessie?
Heb je schrik voor een laserbehandeling?
Schik dat er geen resultaat zou zijn?
Schrik voor het gevoel?
Sta je sceptisch tegenover laserontharing?
Heb je het laatste extra duwtje in de rug nodig voor je start aan je lasertraject?
Heb je reeds horrorverhalen gehoord over laserontharing?
Maak dan misschien eerst een afspraak voor een proefsessie.
Tijdens een proefsessie kunnen we kijken of laserontharing je kan verlossen van ongewenst haar. De proefsessie kan worden uitgevoerd op de oksels, aan de bikinilijn, of op de benen. Tijdens de sessie doen we één oksel, of een stuk van de bikinilijn, of een stuk van het onderbeen. Zo kan je ook goed vergelijken met de niet gelaserde lichaamsdelen. Resultaat kan je zien na 2 tot 3 weken na de proefsessie.
Voor de proefsessie vraag ik je om 3 dagen op voorhand te scheren.
Kan ik mijn bovenlip laten laseren?
Dat kan, als het gaat om donkere haren.
Bij donsharen, blonde, rode, witte of lichtbruine haren zal dit weinig tot geen effect hebben.
Bij donkere, stugge of dikke haren zal dit wel effect hebben.
Geregeld heb ik klanten die echt dikke bruine of donkere haren hebben, hier zijn de resultaten top! Ben jij een dame met extreme haargroei, en heb je stoppels die je scheert of waxt? Dan lukt het.
Heb je slechts enkele donsjes, dan is het beter om de bovenlip te waxen.
Heb je vooral dikke stugge witte haren? Deze bevatten geen pigment en kunnen helaas niet gelaserd worden.
Bij twijfel kan je contact opnemen of een foto sturen.
Ik wil mijn benen laten laseren, maar ik twijfel of ik ook mijn bovenbenen zou laseren.
Indien de bovenbenen donsjes bevatten, heeft het geen nut om de bovenbenen te laseren. Donsharen bevatten geen pigment in de wortel en kunnen niet gelaserd worden. Indien je anders ook niet aan de bovenbenen scheert, dan zou ik dat ook niet laseren.
Scheer je je bovenbenen ook? Dan is laseren een goede optie. Let wel, het moet gaan om bruine, donkere of zwarte haren die stoppels vormen na het scheren.
Zijn de haren op de bovenbenen blond? Deze kunnen helaas niet gelaserd worden wegens het ontbreken aan pigment in de haarwortel.
Mag ik sporten of zweten na een laserbehandeling?
Je kan jouw training op de dag van de laserbehandeling gewoon herpakken.
Mag ik make up aanbrengen na de behandeling?
Nee, het gebruik van make-up op het behandelde gebied is pas vanaf de dag na de behandeling weer mogelijk. Dit geldt ook voor bodylotion en -crème, deodorant en zonneproducten.
Mag ik laseren tijdens de zwangerschap?
Nee, ik doe geen behandelingen tijdens en kort na een zwangerschap . Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.
Mag ik blijven ontharen als ik in een lasertraject zit?
Wanneer je onder behandeling bent, mag je het behandelde gebied niet epileren of waxen. je mag ook geen gebruik maken van ontharingscrème. Dit heeft een nadelig effect op het resultaat van de laserbehandeling. Alleen scheren is toegestaan.
Voor de eerste behandeling mag je 6 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van ontharingscrème.
Kan ik mijn kinderen meenemen naar een lasersessie?
Neen. Hoe graag ik ook kindjes zie, het is niet geschikt om ze mee te nemen naar een laserbehandeling.
We hebben een laserbril aan, om niet in de flitsen te hoeven kijken. Gezien er geen kinderbrillen zijn, vraag ik omwille van de veiligheid geen kinderen mee te nemen naar het salon.
Bovendien heb je als mama géén controle over jouw kinderen wanneer je met je behandeling bezig bent.